Laatste nieuws

RSS Onbekende feed
 • Dit moet u weten over de opkomende funderingsproblematiek 23 mei 2024
  Funderingsproblemen komen steeds vaker voor. Naar verwachting krijgen ongeveer 800.000 woningen er de komende dertig jaar mee te maken. De kosten voor het repareren van de fundering kunnen fors oplopen. Daarom is het belangrijk om er op tijd bij te zijn. Waar moet u op letten?
 • Kenteken voor bijzondere bromfietsen wordt verplicht 23 mei 2024
  Voor bijzondere bromfietsen, zoals de Segway, gaat een kentekenplicht gelden. Een bijzondere bromfiets moet dan een kentekenplaat hebben en geregistreerd zijn in het kentekenregister van het RDW. Hoe zit dat?
 • Houd uw leningen tegen het licht 23 mei 2024
  De energierekening, boodschappen en benzine, de afgelopen tijd zijn de vaste lasten een stuk duurder geworden. Daardoor proberen veel mensen wat zuiniger te leven. Het is een goed moment om uw financiën eens door te nemen. Hebt u leningen lopen? Misschien kan het goedkoper. Hoe?
 • Uw tuin vergroenen? Daar is subsidie voor! 23 mei 2024
  De gevolgen van klimaatverandering zijn steeds beter zichtbaar. We krijgen te maken met perioden van extreme neerslag en extreme droogte. Een groene tuin zorgt ervoor dat het water weg kan en dat de temperatuur aangenamer blijft. Wist u dat u subsidie kunt aanvragen voor het verduurzamen van uw tuin?
 • Extra aflossen op de hypotheek; de voors en tegens op een rij 18 april 2024
  Extra aflossen op de hypotheek of niet? De meningen zijn verdeeld. Waar de een erop gebrand is de hypotheek extra snel af te lossen, wijkt de ander niet af van de maandelijkse betaling. Er is geen goed of fout, elke situatie is anders. Extra aflossen heeft voordelen, maar er zijn ook nadelen. We zetten de […]
 • Eigen laadpaal? Vergeet dit niet! 18 april 2024
  Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Daarmee schieten ook de laadpalen als paddenstoelen uit de grond. Veel tankstations zijn er inmiddels mee uitgerust en op steeds meer opritten ziet u de laadkastjes hangen. Hebt u ook een eigen oplaadmogelijkheid of bent u van plan er een aan te schaffen? Dan moet u dit weten.
 • Begrafenis of crematie; hoe zit het met de kosten? 18 april 2024
  Denkt u weleens na over uw begrafenis of crematie? Het duurt hopelijk nog heel lang en het is geen leuk onderwerp, maar het is toch belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Wie draait er bijvoorbeeld op voor de kosten van uw uitvaart?
 • Hebt u last van hooikoorts? Dit moet u weten! 18 april 2024
  Naast de lente is ook het hooikoortsseizoen weer begonnen. De eerste zonnestralen en de kleurrijke bloesem zorgen voor veel vrolijke mensen. Voor hooikoortspatiënten is dat anders. De maanden van niezen en snotteren zijn aangebroken. Met deze tips kunt u hooikoortsklachten verminderen.
 • Een familiehypotheek; hoe zit dat? 21 maart 2024
  Naast de bekende geldverstrekkers zoals banken en verzekeraars, is het ook mogelijk om een hypotheek af te sluiten bij familieleden of vrienden. Steeds meer Nederlandse huishoudens maken hier gebruik van. Wat moet u weten over de familiehypotheek?
 • Het buitenleven begint weer! 21 maart 2024
  Het is lente! ’s Morgens een kopje koffie in de zon of na het werk nog even buiten zitten. Veel mensen kijken ernaar uit om weer lekker in de tuin of op het balkon te kunnen zijn. Maar er is één ding waar u op moet letten.
 • De belastingaangifte 2023 21 maart 2024
  Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Geen leuk klusje, maar wel belangrijk. Controleer de vooraf ingevulde gegevens goed en denk ook aan de aftrekposten. Zo bespaart u al snel tientallen tot honderden euro’s. Hier moet u op letten.
 • Is uw mailadres nog veilig? 21 maart 2024
  Elke dag stelen cybercriminelen inloggegevens uit computers en computernetwerken. De politie doet er alles aan om deze digitale criminelen op te sporen, maar ze verzinnen steeds nieuwe manieren om data te stelen. De kans bestaat dat uw gegevens ook in handen zijn van cybercriminelen. Op deze manier kunt u dat controleren.
 • De WOZ-waarde stijgt verder: wat betekent dit voor u? 22 februari 2024
  Het begin van het jaar betekent voor veel mensen een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ-waarde is in 2023 gemiddeld twee tot vier procent hoger dan een jaar eerder. Dat heeft ook gevolgen voor de belasting die u moet betalen.
 • Hebt u zonnepanelen? Dit moet u weten! 22 februari 2024
  Zonnepanelen zijn een belangrijk onderwerp als het gaat om de verduurzaming van woningen. Uw eigen energie opwekken, dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee. Maar hebt u hieraan gedacht?
 • Belasting in box 3 in 2024 22 februari 2024
  Leuker kunnen we het niet maken, belasting betalen moeten we allemaal. De laatste tijd is er veel aandacht geweest voor de belasting over het inkomen in box 3. Dit wordt namelijk vanaf 2023 op een nieuwe manier berekend. Dat heeft gevolgen voor uw voorlopige aanslag van 2024. Wat moet u weten?
 • De videodeurbel en privacy; hoe zit dat? 22 februari 2024
  Steeds meer mensen maken gebruik van een videodeurbel of een beveiligingscamera. Het geeft een veilig gevoel. Maar hoe zit het met de privacy van de buren en voorbijgangers? In dit artikel leest u wat u wel en niet in beeld mag brengen.
 • Wilt u verhuizen of verbouwen? 18 januari 2024
  Droomt u al jaren van een extra slaapkamer, een grotere badkamer of meer bergruimte? En wilt u de mogelijkheden van een verbouwing of verhuizing onderzoeken? In dit artikel zetten we belangrijke informatie voor u op een rij.
 • Een sterretje in de voorruit: wat nu? 18 januari 2024
  In de winter is het extra belangrijk om goed te letten op sterretjes in de voorruit van uw auto. Buiten kan het erg koud zijn en in de auto zet u de verwarming natuurlijk lekker aan. Door het grote temperatuurverschil kunnen sterretjes snel scheuren. Dan bent u verder van huis. Wat te doen bij een […]
 • Nieuwe belastingregels in 2024 18 januari 2024
  Een nieuw jaar betekent ook nieuwe belastingregels. Een aantal regelingen is per 1 januari veranderd. Benieuwd wat de gevolgen voor u zijn? U leest het in dit artikel.
 • Weg met de (kerst) kilo’s 18 januari 2024
  Januari is de tijd van goede voornemens. En wat staat er bij veel mensen bovenaan de lijst? Juist, een gezondere leefstijl! We zetten een aantal eenvoudige en praktische tips voor u op een rij om uw doelen te bereiken.