Verzekeringen

Nederlanders staan bekend als een spaarzaam volk. Wij Nederlanders vinden het gewoon prettig om geld achter de hand te hebben. Door te sparen bouwt u vermogen op. Sparen kan op verschillende manieren en met verschillende doelen. Zo kunt u bijvoorbeeld sparen voor de oude dag of uitvaart.

Bij het opbouwen of uitkeren van pensioen wordt steeds vaker voor banksparen gekozen. Banksparen is sparen met belastingvoordeel. Voorwaarde is dat u het tegoed gebruikt voor inkomensaanvulling na uw pensioen. Bij banksparen spaart u op een geblokkeerde spaarrekening.

 

Neem voor meer informatie over banksparen contact met ons op.

Pensioen(tekort)

De laatste jaren is duidelijk geworden dat de hoogte van het pensioen voor veel mensen lager uitkomt dan gewenst. Veel mensen kiezen er daarom voor om tijdens hun werkzame leven extra geld opzij te zetten voor de oude dag.

Om ook na uw pensionering het leven te kunnen leiden dat u voor ogen heeft, is het belangrijk om bij uw situatie stil te staan. Hoeveel inkomen heeft u later nodig en bouwt u voldoende op? U kunt met banksparen een aanvulling op uw pensioen opbouwen en uit laten keren in termijnen. Dit wordt pensioen banksparen, pensioensparen of lijfrentesparen genoemd.

Wilt u weten of u voldoende pensioen opbouwt? Wilt u sparen voor een aanvulling op uw pensioen?

Neem dan contact met ons op.

Uitvaartsparen

Een minder bekende mogelijkheid is het banksparen voor de kosten van de uitvaart. Het spaarsaldo van deze spaarrekening wordt niet tot uw vermogen gerekend, wat u een fiscaal voordeel oplevert. De belastingdienst heeft wel een maximaal belastingvrij spaarsaldo gesteld.

Voor meer informatie over uitvaartsparen kunt u contact met ons opnemen.